Hoe kan ik mijn accent blijven trainen aan het einde van de training?

Oefening voor aan het einde van de training als het accent ligt op de 3-meter aanval. Door deze organisatie te gebruiken kun je ook tijdens het laatste spelletje makkelijk het accent leggen op de 3-meter aanval.

Ik weet dat het voor de hand lijkt te liggen, dat je de hele training je accenten moet houden,  maar veel te vaak merk je dat het laatste kwartier niet echt gebruikt wordt om te trainen. Zeker als je maar 1 keer 1,5 uur in de week traint is dit een groot verlies van trainingstijd. Daarom onderstaande oefening met motivatie waarom ik dit zo doe. Ik denk dat je na het lezen van dit stukje zelf ook wel je organisaties aan het einde van de training kunt aanpassen dat je meer uit dat spelletje kunt halen.

Image

Iedereen kent het spelletje king of the court wel. Je kan alleen maar op 1 helft van het veld je punten scoren (de kant waar de site-out wordt gespeeld). Als je een fout maakt of de andere partij scoort moet je weg en mag het andere team proberen punten te scoren.

 

Dit is een kleine variatie op deze oefenvorm. In dit geval mag er alleen maar aangevallen worden uit een 3-meter aanval. Als dat niet kan, dan moet de bal bovenhands over het net gespeeld worden loodrecht op de schouderlijn (net zoals bij het beachen).

 Team A serveert de bal op 1 van de speelsters van team B Team B passed en valt aan dmv een 3 meter aanval. Alleen team B kan punten scoren. Als er niet wordt aangevallen moet er met 2 handen over het net worden gespeeld in de richting zoals de schouders staan. Rally gaat door totdat er gescoord wordt. Als team B scoort hebben ze een punt, als A scoort dan gaat team A onder het net door en kan dan punten scoren. Team C wordt team A en gaat serveren. Met deze oefening kun jij als trainer gewoon je accent blijven trainen en heb je veel momenten waarbij je je speelsters kunt corrigeren en kunnen ze toch een leuk spelletje doen aan het einde van de training. De gedachte bij dit alles was bij mij. Hoe kan ik de organisatie zodanig maken dat het leuk en leerzaam blijft. Doorgans wordt er niet veel aangevallen van achter de 3-meter en heb je dus niet veel meer aan je accenten op het einde van de training. Door nu ervoor te zorgen dat ze wel een 3-meter aanval moeten uitvoeren om te kunnen scoren, heb jij als trainer voldoende momenten om (MET KEYWORDS) je speelsters te trainen. 
Succes,


Marco de Winter

Zoeken

Wordcloud

door   deze   hebben   staat   blok   tempo   daarna   gaat   midden   voor   moet   verdedigd   pass   geeft   setup   passen   gooit   spelen   punten   speelt   gespeeld   spelverdeler   over   valt   waar   aanval   handen   staan   naar   zich   keer   niet   maar   achter   worden   meter   wordt   rotatie   speelsters   weer   komt   heeft   positie   goed   team   zijn   verdedigen   moeten   ballen   komen   JoelLipman.Com