Een oefening uit de Volleytechno, het vakblad voor de volleybaltrainer van de NVVO, neem eens een kijkje op de site van de NVVO en kijk wat de NVVO voor jou kan betekenen. Deze oefening komt uit de volleytechno 2003-4 uit de rubriek "van trainers voor trainers" en is ingestuurd door Andras Wilcsinszky.

Doel:

SCOREN!!!

Als de aanvaller(2) scoort mag deze op de scorende helft blijven staan, De verdediger(1) moet er alles aan doen om het scoren te beletten. Bij deze oefening moeten er punten worden bijgehouden, wie scoort krijgt een punt, wie het meeste aantal punten heeft na een bepaalde tijd heeft gewonnen.

 

 

Organisatie:

De serveerder(1) serveert moeilijk op de passer/aanvaller(2). Na de pass geeft de SV(3) een setup waarop (2) aanvalt en probeert te scoren, verdediger (1) die na de serve in het veld is gelopen probeert de bal te verdedigen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Er wordt gescoord:

Als de bal niet goed verdedigt wordt (bal is niet speelbaar voor een teamgenoot) scoort de aanvaller en krijgt een punt. Er wordt dan op de volgende wijze doorgedraaid:

De SV(3) gaat aanvallen, de scorende speler blijft op de scorende helft en gaat de setup geven, (4) gaat serveren (zie tekening 2).

 

 

 

 

 

 

  

 

scoren of anders3Er wordt niet gescoord:

 Dus een slechte pass die niet tot een aanval lijdt, bal wordt verdedigd, bal in het net of bal uit. Er wordt als volgt doorgedraaid:

Aanvaller gaat in de wacht bij de service, SV (3) gaat aanvallen, serveerder (1) gaat setup geven en (4) gaat en verdedigen (zie tekening 3)

 

 

 

 

 

Zoeken

Wordcloud

naar   positie   blok   achter   passen   spelen   maar   speelt   verdedigen   tempo   rotatie   komen   aanval   punten   heeft   moeten   spelverdeler   over   keer   waar   weer   team   verdedigd   geeft   worden   handen   ballen   moet   gaat   daarna   komt   zijn   goed   deze   door   staan   voor   valt   gooit   wordt   setup   meter   gespeeld   staat   speelsters   pass   hebben   zich   niet   midden   JoelLipman.Com