Image

Image

 Blokkering tegen defense spel 2

Coach gooit bal aan op H, H passed naar 2/3 SV loopt in en geeft SU op 1 van de H's die vanaf het net komt als de bal over het net gaat. H valt rechtdoor aan. Na 3 ronden midden wisselen.
Opdracht voor het blok (blokje 1 en 2): Bal mag niet diagonaal.
SV verdedigd op de 7 meter en 1,2 verdedigen in een halve rotatie.

A of B wint bij 5 punten. Bij A is dat als er een succesvol blok is, of als er een aanval kan worden opgebouwd na dat er door B is aangevallen.
Bij B geldt een succesvolle aanval of een bal uit de aanvalsdekking die over het net gespeeld kan worden.

Geef je middens wel een opdracht mee, te weten commit of read en react. Commit betekent dat ze altijd mee springt met haar middenaanvalster, read en react betekent dat ze moet reageren op wat er aan de andere kant gebeurt.
Op dubbele signalen van jou als trainer zitten speelsters niet te wachten. Dus niet: “Blok die midden af en loop de buitenkant dicht”. Het is of volledig gaan voor het middenblok, of ze moet de buitenkant dichtlopen en “laat zich raken” door de 1ste tempo aanvalster.

A kan punten verdienen door:

  • een kill blok 
  • Remmend blok + scorende aanval

Als de bal langs het blok gaat, of er doorheen kunnen ze zich redden door de bal te vededigen en een succesvolle aanval op te bouden(dus geen free ball)

B kan punten verdienen door: 

  • Een scorende harde aanval
  • Een harde aanval die niet tot een aanval leidt van A

Als B een blok die op de helft vab BB valt kan verwerken met de aanvalsdekking en weer over het net kan spelen is het geen punt voor A

Zoeken

Wordcloud

komt   heeft   goed   moet   deze   worden   zich   blok   wordt   staat   ballen   positie   gaat   handen   midden   weer   moeten   spelverdeler   gooit   team   speelsters   niet   passen   voor   maar   door   rotatie   keer   over   waar   tempo   zijn   hebben   verdedigen   punten   speelt   pass   spelen   naar   achter   gespeeld   komen   meter   aanval   geeft   setup   staan   verdedigd   daarna   valt   JoelLipman.Com