Laat de baby niet vallen
Laat de baby niet vallen

Deze oefening zag ik laatst voorbij komen op facebook en ik wil jullie deze niet onthouden. Is leuk in de warmingup en bevordert de communicatie tussen speelsters.

2 teams van 3 personen.

2 personen van elk team hebben een bal. Kan ook met 4 speelsters en 2 ballen, 3 speelsters 1 bal, ligt ook erg aan het niveau van je speelsters.

C heeft een bal en gooit deze in bij één van de teams. Het is de bedoeling dat de bal in 3 keer over het net wordt gespeeld, waarbij elk persoon de bal één keer mag raken. Diegene die de bal speelt, mag geen andere bal vasthouden en niemand mag 2 ballen vasthouden, ook mag geen van de ballen de grond raken.

Nadruk ligt hier dus op communicatie (vooraf en tijdens het spel) Geef dan ook de opdracht aan de teams dat men een strategie afspreekt hoe de problemen op te lossen? Bijvoorbeeld roept men de naam van degenen waar men de bal naartoe speelt, afspraken over hoe er gespeeld wordt enz.

Een goede oefening om te kijken naar de oplossingen die speelsters zelf bedenken m dit lastige probleem op te lossen, of ze in de gaten hebben dat om te winnen het zin heeft om een speler aan te spelen die al een bal heeft en een garantie voor plezier in de oefening:-)

Afhankelijk van het niveau van je speelsters kun je dit spelletje verzwaren door de laatste bal rustig te laten aanvallen.

Als je dit met meerdere teams speelt, dan het team dat de bal laat vallen wisselen voor een ander team.

Scores bij laten houden door teams zelf, er wordt gescoord wanneer het andere team de bal laat vallen.

 

 

Zoeken

Wordcloud

goed   tempo   zijn   zich   niet   gooit   staan   moeten   aanval   meter   komen   valt   hebben   gaat   pass   positie   spelverdeler   voor   speelsters   spelen   passen   komt   worden   weer   daarna   setup   team   deze   rotatie   naar   staat   keer   moet   maar   heeft   blok   ballen   verdedigen   wordt   achter   midden   over   verdedigd   punten   door   gespeeld   waar   handen   speelt   geeft   JoelLipman.Com