Laat de baby niet vallen
Laat de baby niet vallen

Deze oefening zag ik laatst voorbij komen op facebook en ik wil jullie deze niet onthouden. Is leuk in de warmingup en bevordert de communicatie tussen speelsters.

2 teams van 3 personen.

2 personen van elk team hebben een bal. Kan ook met 4 speelsters en 2 ballen, 3 speelsters 1 bal, ligt ook erg aan het niveau van je speelsters.

C heeft een bal en gooit deze in bij één van de teams. Het is de bedoeling dat de bal in 3 keer over het net wordt gespeeld, waarbij elk persoon de bal één keer mag raken. Diegene die de bal speelt, mag geen andere bal vasthouden en niemand mag 2 ballen vasthouden, ook mag geen van de ballen de grond raken.

Nadruk ligt hier dus op communicatie (vooraf en tijdens het spel) Geef dan ook de opdracht aan de teams dat men een strategie afspreekt hoe de problemen op te lossen? Bijvoorbeeld roept men de naam van degenen waar men de bal naartoe speelt, afspraken over hoe er gespeeld wordt enz.

Een goede oefening om te kijken naar de oplossingen die speelsters zelf bedenken m dit lastige probleem op te lossen, of ze in de gaten hebben dat om te winnen het zin heeft om een speler aan te spelen die al een bal heeft en een garantie voor plezier in de oefening:-)

Afhankelijk van het niveau van je speelsters kun je dit spelletje verzwaren door de laatste bal rustig te laten aanvallen.

Als je dit met meerdere teams speelt, dan het team dat de bal laat vallen wisselen voor een ander team.

Scores bij laten houden door teams zelf, er wordt gescoord wanneer het andere team de bal laat vallen.

 

 

Zoeken

Wordcloud

voor   spelen   staan   punten   keer   gespeeld   gaat   staat   heeft   passen   meter   speelsters   daarna   tempo   blok   ballen   geeft   zich   moet   handen   waar   gooit   positie   over   deze   midden   spelverdeler   komt   niet   valt   hebben   worden   setup   door   wordt   zijn   maar   pass   speelt   weer   verdedigd   naar   aanval   moeten   team   rotatie   komen   achter   goed   verdedigen   JoelLipman.Com