Laat de baby niet vallen
Laat de baby niet vallen

Deze oefening zag ik laatst voorbij komen op facebook en ik wil jullie deze niet onthouden. Is leuk in de warmingup en bevordert de communicatie tussen speelsters.

2 teams van 3 personen.

2 personen van elk team hebben een bal. Kan ook met 4 speelsters en 2 ballen, 3 speelsters 1 bal, ligt ook erg aan het niveau van je speelsters.

C heeft een bal en gooit deze in bij één van de teams. Het is de bedoeling dat de bal in 3 keer over het net wordt gespeeld, waarbij elk persoon de bal één keer mag raken. Diegene die de bal speelt, mag geen andere bal vasthouden en niemand mag 2 ballen vasthouden, ook mag geen van de ballen de grond raken.

Nadruk ligt hier dus op communicatie (vooraf en tijdens het spel) Geef dan ook de opdracht aan de teams dat men een strategie afspreekt hoe de problemen op te lossen? Bijvoorbeeld roept men de naam van degenen waar men de bal naartoe speelt, afspraken over hoe er gespeeld wordt enz.

Een goede oefening om te kijken naar de oplossingen die speelsters zelf bedenken m dit lastige probleem op te lossen, of ze in de gaten hebben dat om te winnen het zin heeft om een speler aan te spelen die al een bal heeft en een garantie voor plezier in de oefening:-)

Afhankelijk van het niveau van je speelsters kun je dit spelletje verzwaren door de laatste bal rustig te laten aanvallen.

Als je dit met meerdere teams speelt, dan het team dat de bal laat vallen wisselen voor een ander team.

Scores bij laten houden door teams zelf, er wordt gescoord wanneer het andere team de bal laat vallen.

 

 

Zoeken

Wordcloud

zijn   setup   team   over   voor   gaat   passen   zich   keer   spelverdeler   pass   punten   ballen   meter   heeft   geeft   waar   worden   komen   valt   gooit   blok   wordt   positie   verdedigen   maar   midden   goed   speelt   daarna   moet   niet   staan   handen   hebben   komt   aanval   weer   rotatie   tempo   naar   speelsters   achter   moeten   deze   verdedigd   spelen   gespeeld   door   staat   JoelLipman.Com